Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki peklowanego mięsa wieprzowego, przyprawione pieprzem, majerankiem i czosnkiem, marynowane w słoiczkach. Idealna konserwa na kanapki. Z podanego przepisu wyszło 5 słoiczków 350 ml.
nóż, miska, pojemnik, słoiczki,
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 68
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę 3/3 cm. Pokrojone mięso umieszczamy w misce, dodajemy sól peklową, dobrze mieszamy żeby sól wchłonęła się w mięso i peklujemy 24 godziny w temperaturze 4-8 stopni Celsjusza. Po procesie peklowania dodajemy wszystkie przyprawy wymieszane z wodą i dokładnie wyrabiamy do momentu wchłonięcia przypraw z wodą przez mięso. W miseczce rozpuszczamy w 125 ml (pół szklanki) wrzącej wodzie żelatynę, studzimy. Gotowym mięsem napełniamy słoiczki i wlewamy na wierzch rozpuszczoną żelatynę. Słoiczki zamykamy dekielkami i pasteryzujemy. Jeżeli słoiczki będą przechowywane w lodówce to starczy im podwójna pasteryzacja w odstępach 24 godzinnych. Pasteryzacja: Pasteryzujemy w pierwszy dzień słoik 350 ml 60 minut. Po 24 godzinach 25 minut. Studzimy i przechowujemy w lodówce. Smacznego!!!