Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna konserwa zrobiona z mięsa z golonki i chudego boczku, doprawiona ziołami. Podany przepis jest na 5 słoiczków o pojemności 350 ml.
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 149
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm dodajemy peklosól, mieszamy i umieszczamy w pojemniku, zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Po czasie peklowania dodajemy wszystkie suche przyprawy, rozdrabniamy na szarpaku i dokładnie wyrabiamy i ponownie wstawiamy do lodówki. W między czasie gotujemy skórę od golonki do miękkości. Ugotowaną skórę studzimy i ostudzoną rozdrabniamy blenderem z dodatkiem wywaru z gotowania skóry. Wyjmujemy farsz z lodówki, dodajemy emulsję ze skóry i dokładnie mieszamy z farszem do dokładnego pomieszania składników.
Tak wyrobionym farszem napełniamy słoiczki.
Pasteryzujemy w temperaturze 100 stopni Celsjusza przez 40 minut (czas podany jest dla słoiczków o pojemności 350 ml). Na drugi dzień pasteryzujemy w tej samej temperaturze 25 minut.
Słoiczki studzimy i wstawiamy do lodówki.
Smacznego !!!