Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z ziemniakami i buraczkami.
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 185
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 47
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 185
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 47
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!!!