Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z sosem z zielonego groszku i marchwi oraz ziemniakami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 171
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 171
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym.
Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa.
W między czasie przygotowujemy groszek z marchewką w lekkim sosie, oraz gotujemy ziemniaki. Wykładamy do garnczka całą zawartość słoika z groszkiem i marchwią, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sosem z groszku i marchewki. Smacznego!!!