Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z sosem z zielonego groszku i marchwi oraz ziemniakami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 761
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5491
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9314
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 170
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 761
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5491
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9314
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 170
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym.
Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa.
W między czasie przygotowujemy groszek z marchewką w lekkim sosie, oraz gotujemy ziemniaki. Wykładamy do garnczka całą zawartość słoika z groszkiem i marchwią, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sosem z groszku i marchewki. Smacznego!!!