Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z sosem z zielonego groszku i marchwi oraz ziemniakami.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 617
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 791
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1594
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 617
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 791
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1594
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym.
Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa.
W między czasie przygotowujemy groszek z marchewką w lekkim sosie, oraz gotujemy ziemniaki. Wykładamy do garnczka całą zawartość słoika z groszkiem i marchwią, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sosem z groszku i marchewki. Smacznego!!!