Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Możliwe? Jak najbardziej! Zjadliwe? Nie pytajcie! Idealne połączenie „schaboszczaka” z plackami ziemniaczanymi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5406
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9223
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 123
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 91
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5406
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9223
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 123
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, jajka i mąkę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 4 części. Na rozgrzany olej dajemy pół części z każdej podzielonej. Na wierzch układamy kotlet, następnie układamy pozostałą. Smażymy przez kilkanaście minut, część spodnia musi się zezłościć, następnie przekładamy i smażymy do chrupkości placka. Podajemy z ulubionym sosem.