Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Możliwe? Jak najbardziej! Zjadliwe? Nie pytajcie! Idealne połączenie „schaboszczaka” z plackami ziemniaczanymi.
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1042
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1042
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 185
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, jajka i mąkę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 4 części. Na rozgrzany olej dajemy pół części z każdej podzielonej. Na wierzch układamy kotlet, następnie układamy pozostałą. Smażymy przez kilkanaście minut, część spodnia musi się zezłościć, następnie przekładamy i smażymy do chrupkości placka. Podajemy z ulubionym sosem.