Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety schabowe w ziołach"
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą, papryką, pieprzem, owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki na ok. pół godziny.
Jajko sparzyć, białko ubić na sztywną pianę, żółtko dodać do mąki i mleka, zmiksować na jednolitą masę ze szczyptą soli. Ciasto (przypomina naleśnikowe) delikatnie wymieszać z posiekanymi ziołami i pianą. Maczać w nim kotlety, smażyć na złoto z każdej strony na oleju.
Gotowe kotlety przed podaniem osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.Źródło: Twoje Imperium