Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana kotletów schabowych z pysznym sosem ,który świetnie pasuje również do innych mięs:) źródło:Biblioteka poradnika domowego,,Mięsa na różne sposoby"
Kotlety rozbić tłuczkiem,każdy przeciąć na pół,posypać solą i pieprzem.Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać.Pieczarki umyć pod wodą i pokroić na płatki.
Na patelni rozgrzać oliwę lub olej(3 łyżki).Kotlety obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć na średnim ogniu(po 3 minuty z każdej strony).
Zrobić sos.W rondelku rozgrzać oliwę lub olej(1 łyżka),dodać cebulę,czosnek i pieczarki,smażyć na dużym ogniu,mieszając 1 minutę ,wsypać mieloną paprykę i mąkę pozostałą z obtaczania kotletów,wlać bulion.Cały czas mieszając doprowadzić sos do wrzenia i gotować to jeszcze 3 minuty.
Rondelek zdjąć z ognia i sos zaprawić śmietaną,a potem podgrzać(nie gotować ! ).Kotlety przełożyć na półmisek,polać sosem.Podawać z puree ziemniaczanym.
Kolejny tani i łatwy przepis, który ładnie wygląda i dobrze smakuje:)
Odsłon: 2147483647
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 86
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 21
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 86
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 21
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem,każdy przeciąć na pół,posypać solą i pieprzem.Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać.Pieczarki umyć pod wodą i pokroić na płatki.
Na patelni rozgrzać oliwę lub olej(3 łyżki).Kotlety obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć na średnim ogniu(po 3 minuty z każdej strony).
Zrobić sos.W rondelku rozgrzać oliwę lub olej(1 łyżka),dodać cebulę,czosnek i pieczarki,smażyć na dużym ogniu,mieszając 1 minutę ,wsypać mieloną paprykę i mąkę pozostałą z obtaczania kotletów,wlać bulion.Cały czas mieszając doprowadzić sos do wrzenia i gotować to jeszcze 3 minuty.
Rondelek zdjąć z ognia i sos zaprawić śmietaną,a potem podgrzać(nie gotować ! ).Kotlety przełożyć na półmisek,polać sosem.Podawać z puree ziemniaczanym.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2434
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2352