Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wątróbek z najmodniejszymi orzechami - pistacjami i pomarańczowym likierem. Puszysty i kremowy. Pełny smaku i aromatu. Świetnie rozprowadza się po pieczywie.
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 105
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 113
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1226
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 105
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wód...
Odsłon: 113
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1226
Składniki
Podsmaż na oleju cebulę, czosnek i wątróbki – krótko, aż będą miękkie, ale nie wysuszone.
Wlej likier i podpal jeśli to możliwe lub po prostu odparuj alkohol gotując chwilę. Przełóż do blendera i zmiksuj z 50 g masła i przyprawami oraz śmietanką.
Dodaj posiekane pistacje i wymieszaj. Przełóż do formy i zalej rozpuszczonym masłem, posyp po wierzchu pieprzem.
Wstaw do lodówki na kilka godzin.