Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły Ci się panierowane schabowe? Skorzystaj z tego przepisu, będziesz zadowolony :) Kruche i soczyste schabowe w pysznej glazurze czosnkowo - miodowej. Szybki i smaczny obiad.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Kotlety przyprawić sola i pieprzem z obu stron. Odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim kotlety, z obu stron, 4 -5 minut z każdej. Usmażone kotlety przelozyc na talerz.
Na ten sam tłuszcz po smażeniu mięsa wrzucić łyżkę masła i pokrojony drobno czosnek. Podsmażyć chwilę, a następnie dodać do niego miód, wodę i ocet. Tak przygotowany sos zredukować, powinno to zając około 10 minut.
Do zredukowanego sosu przełożyć wcześniej usmażone kotlety. Dobrze obtoczyć je w glazurze i patelnię włożyć do piekarnika. Piekarnik włączyć na funkcję grill i grillować przez 10 – 15 minut. Podawać z ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Smacznego!