Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulebiak ze schabem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 500
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 500
Składniki
Rolkę ciasta rozwiń i lekko rozwałkuj.
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, po czym natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i na dużym ogniu obsmaż schab z każdej strony, dzięki temu podczas pieczenia nie puści zbyt dużo sosu.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj razem z natką pietruszki. wymieszaj z ziołami prowansalskimi i delikatnie połącz z ubitymi białkami.
Następnie nałóż masę na podsmażony schab i owiń go ciastem francuskim. Brzegi zalep i dociśnij. Wierzch posmaruj roztrzepanymi żółtkami i zrób dekoracyjne nacięcia.
Tak przygotowaną potrawę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz godzinę.
Gotowy kulebiak podawaj z sałatą i rzodkiewkami.
Czas: 100 min, 1 porcja = 370 kcal.Źródło: Kurier TV