Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki bigosik ze schabem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 104
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 104
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Składniki
Kapustę opłucz, oczyść z zewnętrznych liści. Wytnij głąb, resztę kapusty grubo poszatkuj. Schab opłucz, osusz, mięso potnij w plasterki, a potem w paseczki. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku mocno rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone mięso oraz cebulę. Mieszając, smaż, aż kawałeczki schabu ładnie się zrumienią ze wszystkich stron. Oprósz je solą i pieprzem.
Następnie dołóż kapustę. Podlej odrobiną wody. Wrzuć ziarenka pieprzu i kminek. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 20 minut.
Natkę, tymianek i koperek opłucz. Wszystkie zioła posiekaj. Wrzuć do bigosu. Przypraw go solą i pieprzem.Źródło: Tina