Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wieprzowa mielonka tyrolska, czosnkowa, prosta w zrobieniu, idealna do kanapek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2490
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2490
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3415
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza. Zapeklowane mięso mielimy przez sitko 10 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną przez sitko 3 mm skórę z golonki, wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy osłonki poliamidowe termokurczliwe. Gotowe batony ścisło zawiązujemy, parzymy w 75-80 stopni Celsjusza 100 minut. Po parzeniu studzimy, ostudzone batony przechowujemy w lodówce. Smacznego!!!