Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wieprzowa mielonka tyrolska, czosnkowa, prosta w zrobieniu, idealna do kanapek.
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 63
Papryka pieczona do słoików jest najlepszym, co można zrobić na zimę z papryk...
Odsłon: 10147
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 17826
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 143
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 63
Papryka pieczona do słoików jest najlepszym, co można zrobić na zimę z papryk...
Odsłon: 10147
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 17826
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 143
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza. Zapeklowane mięso mielimy przez sitko 10 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną przez sitko 3 mm skórę z golonki, wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości. Gotowym farszem napełniamy osłonki poliamidowe termokurczliwe. Gotowe batony ścisło zawiązujemy, parzymy w 75-80 stopni Celsjusza 100 minut. Po parzeniu studzimy, ostudzone batony przechowujemy w lodówce. Smacznego!!!