Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełny recykling. Pasta do pieczywa z surowców wtórnych. Zagospodarowałem mięso z rosołu. W zamyśle miał to być (i będzie) farsz do wytrawnych ptysiów, ale posmarowałem nim kanapkę i była pyszna - naprawdę smakuje jak pasztet.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 350
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 547
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 753
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 350
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 547
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 753
Składniki
Obierz mięso z kości, skórę z kurczaka wyrzuć, tłuste kawałki wołowiny zostaw, masa będzie bardziej zwięzła. Wszystkie składniki wrzuć do malaksera - chodziło mi o to, aby masa była gładka, ale można również składniki zmielić w maszynce, na drobnym sitku. Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw do smaku. W razie, gdyby pasta okazała się zbyt sucha możesz dodać trochę oliwy i dokładnie wymieszać.