Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełny recykling. Pasta do pieczywa z surowców wtórnych. Zagospodarowałem mięso z rosołu. W zamyśle miał to być (i będzie) farsz do wytrawnych ptysiów, ale posmarowałem nim kanapkę i była pyszna - naprawdę smakuje jak pasztet.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 103
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 103
Składniki
Obierz mięso z kości, skórę z kurczaka wyrzuć, tłuste kawałki wołowiny zostaw, masa będzie bardziej zwięzła. Wszystkie składniki wrzuć do malaksera - chodziło mi o to, aby masa była gładka, ale można również składniki zmielić w maszynce, na drobnym sitku. Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw do smaku. W razie, gdyby pasta okazała się zbyt sucha możesz dodać trochę oliwy i dokładnie wymieszać.