Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa galantyna"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3891
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415002
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2435
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3891
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415002
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2435
Składniki
Kurczaka spraw i natnij wzdłuż kręgosłupa. Oddziel skórę wraz z mięsem. Płat oczyść, a następnie wytrybuj udka. Skrawki mięsa razem z filetem zmiksuj z rozmoczoną w śmietanie chałką.
Wymieszaj z rodzynkami, chrzanem oraz drobno pokrojonymi śliwkami oraz żółtkami. Dopraw solą i pieprzem. Połącz z pianą ubitą z białek.
Rozsmaruj masę na płacie mięsa ze skórą i zwiń go w roladę. Warzywa oczyść, zalej wrzątkiem i ugotuj razem z kośćmi. Po 20 minutach przecedź wywar i włóż do niego galantynę. Gotuj 50 minut na wolnym ogniu.
Klarowny wywar połącz z koncentratem pomidorowym i białkiem. Zagotuj, stale ubijając. Na koniec dodaj namoczoną żelatynę i wymieszaj.
Zalej gotową galantynę tężejącą galaretą. Gdy już całkowicie zastygnie, udekoruj ją majonezem, żurawiną i pokrojonymi cytrusami.Źródło: Telemax