Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 62
...ale pyszny.
Odsłon: 145
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 62
...ale pyszny.
Odsłon: 145
Składniki
Składniki: 3 szklanki mleka 1 śmietana 18% ½ szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 galaretki w różnych kolorach 5 łyżek żelatyny ½ szklanki przegotowanej wody 1. Galaretki rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu (dodać odrobinę mniej wody). 2. Stężone galaretki pokroić w drobną kostkę, wymieszać kolory. Żelatynę zalać ½ szklanki gorącego mleka, dobrze wymieszać. 3. Śmietanę, cukier wanilinowy oraz resztę mleka połączyć ze sobą i dobrze wymieszać. Następnie dodać dobrze wymieszaną, chłodną żelatynę. Ponownie wymieszać. Na koniec dołożyć kolorowe galaretki i wlać do formy. Poczekać, aż stężeje.