Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paprykarz i kiełbasa podsuszana w kruchym koszu"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 442
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 164
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 442
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 164
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Zrób wgłębienie. Wbij do niego jajko. Wlej olej i ok. 9 łyżek wody. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je. Formę do tarty natłuść. Wylep plackiem. Schłodź.
Papryki oczyść. Marchewkę i cebulę obierz. Warzywa opłucz, pokrój w kosteczkę. Podsmaż je na maśle. Połowę kiełbasy potnij w plasterki, resztę na kawałeczki.
Kawałeczki kiełbasy dodaj do warzyw na patelni. Wymieszaj całość z pastą paprykową. Duś 5 minut. Przypraw solą, pieprzem, rozmarynem oraz słodką i ostrą papryką.
Farsz wyłóż na przygotowany spód. Na wierzchu ułóż plasterki kiełbasy. Piecz ok. 40 minut w temp. 200 st. Udekoruj, np. gałązkami rozmarynu.Źródło: Tina