Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztecik to pasztecik. Pasztecik bez pieczenia, to takie smarowidło, ale dobrze smakuje z ciemnym chlebem .
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Filet z kurczaka ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, czarnym pieprzem ziarnistym, suszonymi warzywami, solą. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Jeśli jest bardzo chudy, dodać 2 łyżki oleju rzepakowego. Na patelnię dołożyć wątróbkę, dokładnie oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Razem dusić. Dodać ugotowane, pokrojone mięso z kurczaka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić, mieszać. Przyprawić solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Całość przestudzić i lekko ciepłe przepuścić przez maszynkę do mięsa, drobne sito. Wszystko dokładnie wyrobić, połączyć. Dodać przecedzonego bulionu, jeśli jest taka potrzeba, gdy masa jest zbyt sucha. Mięso przełożyć do foremek i wierzch zalać roztopionym domowym smalcem i posypać kolorowym pieprzem. Wstawić do lodówki aby pasztet stężał. Smacznego.