Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztecik to pasztecik. Pasztecik bez pieczenia, to takie smarowidło, ale dobrze smakuje z ciemnym chlebem .
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9752
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 63
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 27
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 29
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 23
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9752
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 63
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 27
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 29
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 23
Składniki
Filet z kurczaka ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, czarnym pieprzem ziarnistym, suszonymi warzywami, solą. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Jeśli jest bardzo chudy, dodać 2 łyżki oleju rzepakowego. Na patelnię dołożyć wątróbkę, dokładnie oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Razem dusić. Dodać ugotowane, pokrojone mięso z kurczaka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić, mieszać. Przyprawić solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Całość przestudzić i lekko ciepłe przepuścić przez maszynkę do mięsa, drobne sito. Wszystko dokładnie wyrobić, połączyć. Dodać przecedzonego bulionu, jeśli jest taka potrzeba, gdy masa jest zbyt sucha. Mięso przełożyć do foremek i wierzch zalać roztopionym domowym smalcem i posypać kolorowym pieprzem. Wstawić do lodówki aby pasztet stężał. Smacznego.