Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztecik to pasztecik. Pasztecik bez pieczenia, to takie smarowidło, ale dobrze smakuje z ciemnym chlebem .
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 78
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 672
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4368
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 78
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 672
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4368
Składniki
Filet z kurczaka ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, czarnym pieprzem ziarnistym, suszonymi warzywami, solą. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Jeśli jest bardzo chudy, dodać 2 łyżki oleju rzepakowego. Na patelnię dołożyć wątróbkę, dokładnie oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Razem dusić. Dodać ugotowane, pokrojone mięso z kurczaka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić, mieszać. Przyprawić solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Całość przestudzić i lekko ciepłe przepuścić przez maszynkę do mięsa, drobne sito. Wszystko dokładnie wyrobić, połączyć. Dodać przecedzonego bulionu, jeśli jest taka potrzeba, gdy masa jest zbyt sucha. Mięso przełożyć do foremek i wierzch zalać roztopionym domowym smalcem i posypać kolorowym pieprzem. Wstawić do lodówki aby pasztet stężał. Smacznego.