Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztecik to pasztecik. Pasztecik bez pieczenia, to takie smarowidło, ale dobrze smakuje z ciemnym chlebem .
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1610
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1610
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Składniki
Filet z kurczaka ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, czarnym pieprzem ziarnistym, suszonymi warzywami, solą. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Jeśli jest bardzo chudy, dodać 2 łyżki oleju rzepakowego. Na patelnię dołożyć wątróbkę, dokładnie oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Razem dusić. Dodać ugotowane, pokrojone mięso z kurczaka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić, mieszać. Przyprawić solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Całość przestudzić i lekko ciepłe przepuścić przez maszynkę do mięsa, drobne sito. Wszystko dokładnie wyrobić, połączyć. Dodać przecedzonego bulionu, jeśli jest taka potrzeba, gdy masa jest zbyt sucha. Mięso przełożyć do foremek i wierzch zalać roztopionym domowym smalcem i posypać kolorowym pieprzem. Wstawić do lodówki aby pasztet stężał. Smacznego.