Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztecik to pasztecik. Pasztecik bez pieczenia, to takie smarowidło, ale dobrze smakuje z ciemnym chlebem .
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2300
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1423
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3587
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1274
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2300
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1423
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3587
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1274
Składniki
Filet z kurczaka ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, czarnym pieprzem ziarnistym, suszonymi warzywami, solą. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę. Jeśli jest bardzo chudy, dodać 2 łyżki oleju rzepakowego. Na patelnię dołożyć wątróbkę, dokładnie oczyszczoną i pokrojoną na mniejsze kawałki. Razem dusić. Dodać ugotowane, pokrojone mięso z kurczaka. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić, mieszać. Przyprawić solą, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Całość przestudzić i lekko ciepłe przepuścić przez maszynkę do mięsa, drobne sito. Wszystko dokładnie wyrobić, połączyć. Dodać przecedzonego bulionu, jeśli jest taka potrzeba, gdy masa jest zbyt sucha. Mięso przełożyć do foremek i wierzch zalać roztopionym domowym smalcem i posypać kolorowym pieprzem. Wstawić do lodówki aby pasztet stężał. Smacznego.