Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 101
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 176
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Ugotowałam golonkę z indyka z serduszkami i żołądkami i warzywami bulionowymi- 1,5 h. Bulion chciałam wykorzystać jako bazę zupy. Wątróbkę można też ugotować ale wtedy bulion ma słodkawy smak i nie jest klarowny. Wątróbkę usmażyłam z pokrojoną cebulą.
Mięso przepuściłam przez cienkie oczko. Doprawiłam solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Użyłam tez gotowanej marchewki i cebuli.
Dodałam żółtka i kaszę manną dla spoistości. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać bulionu.
Białka ubiłam i delikatnie wmieszałam do masy. Masę wyłożyłam do blaszki keksowej wysmarowanej gęsim smalcem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu zrobiłam wzorek widelcem- zrobi się chrupka skórka. piekłam 45- 50 minut w 180 C.
Smacznego :)