Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2968
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 275
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 66
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1858
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12689
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2968
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 275
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 66
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1858
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12689
Składniki
Ugotowałam golonkę z indyka z serduszkami i żołądkami i warzywami bulionowymi- 1,5 h. Bulion chciałam wykorzystać jako bazę zupy. Wątróbkę można też ugotować ale wtedy bulion ma słodkawy smak i nie jest klarowny. Wątróbkę usmażyłam z pokrojoną cebulą.
Mięso przepuściłam przez cienkie oczko. Doprawiłam solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Użyłam tez gotowanej marchewki i cebuli.
Dodałam żółtka i kaszę manną dla spoistości. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać bulionu.
Białka ubiłam i delikatnie wmieszałam do masy. Masę wyłożyłam do blaszki keksowej wysmarowanej gęsim smalcem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu zrobiłam wzorek widelcem- zrobi się chrupka skórka. piekłam 45- 50 minut w 180 C.
Smacznego :)