Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Ugotowałam golonkę z indyka z serduszkami i żołądkami i warzywami bulionowymi- 1,5 h. Bulion chciałam wykorzystać jako bazę zupy. Wątróbkę można też ugotować ale wtedy bulion ma słodkawy smak i nie jest klarowny. Wątróbkę usmażyłam z pokrojoną cebulą.
Mięso przepuściłam przez cienkie oczko. Doprawiłam solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Użyłam tez gotowanej marchewki i cebuli.
Dodałam żółtka i kaszę manną dla spoistości. Jeśli masa jest zbyt sucha można dodać bulionu.
Białka ubiłam i delikatnie wmieszałam do masy. Masę wyłożyłam do blaszki keksowej wysmarowanej gęsim smalcem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu zrobiłam wzorek widelcem- zrobi się chrupka skórka. piekłam 45- 50 minut w 180 C.
Smacznego :)