Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy pasztet z jajkiem w sam raz na śwęta.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1590
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1590
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
Składniki
Mięso , obraną marchewkę i wątródkę gotuję z dodatkiem soli w osobnych garnkach. Wątróbkę ok. 10 minut, a mięso z marchewką do miękości. 3 jajka gotuję na twardo i obieram.
Po ugotowaniu studzę. Udka obieram. Mięso ,wątróbkę i marchewki przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Dodaję przyprawy i jajka , dokladnie mieszam.Formę u mnie keksowka smaruję maslem i wysypuję bułką tartą. Masę umieszczam w keksówce w środek wkładając przecięte , ugotowane jajka.
Piekę 1 godz. w tem. 180 stopni. Studzę.