Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy pasztet z jajkiem w sam raz na śwęta.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15336
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 243
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15336
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 243
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
Mięso , obraną marchewkę i wątródkę gotuję z dodatkiem soli w osobnych garnkach. Wątróbkę ok. 10 minut, a mięso z marchewką do miękości. 3 jajka gotuję na twardo i obieram.
Po ugotowaniu studzę. Udka obieram. Mięso ,wątróbkę i marchewki przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Dodaję przyprawy i jajka , dokladnie mieszam.Formę u mnie keksowka smaruję maslem i wysypuję bułką tartą. Masę umieszczam w keksówce w środek wkładając przecięte , ugotowane jajka.
Piekę 1 godz. w tem. 180 stopni. Studzę.