Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy pasztet z jajkiem w sam raz na śwęta.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 466
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1902
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 466
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1902
Składniki
Mięso , obraną marchewkę i wątródkę gotuję z dodatkiem soli w osobnych garnkach. Wątróbkę ok. 10 minut, a mięso z marchewką do miękości. 3 jajka gotuję na twardo i obieram.
Po ugotowaniu studzę. Udka obieram. Mięso ,wątróbkę i marchewki przepuszczam przez maszynkę o średnich oczkach. Dodaję przyprawy i jajka , dokladnie mieszam.Formę u mnie keksowka smaruję maslem i wysypuję bułką tartą. Masę umieszczam w keksówce w środek wkładając przecięte , ugotowane jajka.
Piekę 1 godz. w tem. 180 stopni. Studzę.