Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnego dnia naszła nas ochota na wątróbkę z dużą ilością cebuli. Do tego pajda świeżutkiego chleba. Mega obiad! Ale zrobiliśmy to w ten sposób, by sporo zostało. Taka nadzieja na pasztet.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 92
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 186
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 92
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 186
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i moczymy w mleku przez dwie godziny, (może być dłużej). Następnie osączamy na sicie. Cebule kroimy w piórka. Na rozgrzanym smalcu gęsim z dodatkiem oleju rzepakowego, szklimy cebulę, dodając osuszoną wątróbkę oraz pokrojone daktyle. Robimy to na dużym ogniu dodając wódkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Lekko studzimy i mielimy na najmniejszych oczkach dwa razy. Ponownie wrzucamy na patelnię z łyżką smalcu gęsiego. Smażymy i gorący pasztet przekładamy do słoików. Zakręcamy i studzimy.