Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet pomidorowy z samych warzyw: cebuli, ciecierzycy, batata, pietruszki, selera i marchewki oraz pomidorów.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2761
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2761
Składniki
Warzywa obrać, pociąć w dość dużą kostkę i zacząć dusić w garnku do miękkości (ok. 20-30 minut). Następnie przełożyć do malaksera i dodać ciecierzycę oraz przyprawy. Zmiksować dodając koncentrat pomidorowy oraz bułkę tartą. Do natłuszczonej formy, wyłożonej papierem przełożyć gładko zmieloną masę. Wygładzić wierzch łyżką z olejem. Na wierzch układać plastry pomidora i posypać ziołami prowansalskimi lub oregano. Piec w 180-190 stopniach C. ok. 45 minut.