Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5390
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9208
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 115
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5390
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9208
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 115
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Ryby mielimy na drobnym oczku. Zmielone mięso ryb mieszamy z posiekanymi ziołami, kaszką orkiszową, jajkami oraz przyprawami. Całość mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze 1-2 łyżki kaszki orkiszowej. Do masy dodajemy warzywa, mieszamy. Na foli spożywczej układamy warstwę cienko pokrojonego awokado. Na awokado wykładamy masę rybną. Masę rybną obkładamy plasterkami awokado i szczelnie owijamy folią spożywczą. Tak przygotowane pasztet wkładamy do parowara i gotujemy na parze przez 30 minut. Pasztet pozostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia, następnie chłodzimy w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie pasztet jest gotowy do jedzenia. Smacznego