Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45710
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23169
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45710
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23169
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, przelej i sparz.
Na maśle zeszklij osoloną cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, po czym dolej 2 szklanki wody. Gotuj kilka minut.
Foremkę wyłóż folią, a następnie liśćmi szpinaku.
Do ryżu dodaj pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Przełóż masę do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Gotowe danie udekoruj np. kiełkami brokuła i pomidorkami.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax