Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych u mnie indyczych. Smakuje rewelacyjnie, doskonale doprawiony i gotowy w 20 minut.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12285
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41915
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5030
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45859
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12285
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41915
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5030
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45859
Składniki
Na patelni rozpuszczamy smalec, dodajemy do niego drobno pokrojoną cebulę i czosnek, smażmy do zeszklenia, około 5 minut. Na patelnię dokładamy opłukane i osuszone wątróbki, dodajemy pieprz mielony, majeranek i tymianek. Smażymy wątróbki mieszając około 6-8 minut. Wątróbki nie powinny być ani surowe, ani przesmażone. Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową. Wszystko przekładamy do blendera i mieszamy na gładką masę, stopniowo dodając śmietanę i sól do smaku. Całość jest gotowa do spożycia. Chociaż pasztet najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce, doskonale smakuje z domową konfiturą z żurawiny. Przepis na moim profilu.