Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych u mnie indyczych. Smakuje rewelacyjnie, doskonale doprawiony i gotowy w 20 minut.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 644
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4410
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1701
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285749
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 644
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4410
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1701
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285749
Składniki
Na patelni rozpuszczamy smalec, dodajemy do niego drobno pokrojoną cebulę i czosnek, smażmy do zeszklenia, około 5 minut. Na patelnię dokładamy opłukane i osuszone wątróbki, dodajemy pieprz mielony, majeranek i tymianek. Smażymy wątróbki mieszając około 6-8 minut. Wątróbki nie powinny być ani surowe, ani przesmażone. Pod koniec dodajemy gałkę muszkatołową. Wszystko przekładamy do blendera i mieszamy na gładką masę, stopniowo dodając śmietanę i sól do smaku. Całość jest gotowa do spożycia. Chociaż pasztet najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce, doskonale smakuje z domową konfiturą z żurawiny. Przepis na moim profilu.