Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w cieście z wołowiną i boczkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12350
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13223
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5476
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12350
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13223
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5476
Składniki
Smaż na średnim ogniu w rondlu boczek, dopóki nie wytopi się tłuszcz. Następnie odlej go i dodaj zmieloną wołowinę, przyprawy, ocet oraz suszone owoce. Dolej tyle rosołu, by przeszła nim cała mieszanka. Konsystencja powinna być rzadka. Wsyp mąkę i podgrzewaj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj. Jednym plackiem wyłóż formę (ok. 23 cm średnicy). Wypełnij nadzieniem i przykryj drugim plackiem. Zawiń krawędzie pod spód i mocno ściśnij.
Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, zrób kilka otworów widelcem. Piecz, aż nadzienie zacznie się gotować, a ciasto zbrązowieje (ok. 40 minut).Źródło: Olivia