Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso umyć i gotować z przyprawami w małej ilości wody do miękkości. Wątróbkę podsmażyć. Mięso i wątróbkę zemleć kilkakrotnie. Dodać żółtka oraz przyprawy. Kajzerki namoczyć w sosie, w którym gotowało się mięso. Odcisnąć, zemleć w maszynce, dodać do zmielonego mięsa. Pozostały wywar wlać do masy mięsnej. Delikatnie wymieszać. Białka ubić na pianę, dodać do mięsa i ponownie wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem, obsypać tartą bułką. Wyłożyć mięso. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w paski słoninkę. Mięso posypać także odrobiną tartej bułki. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180oC około godziny. Zdjąć słoninę a pasztet obsypać ziarnami kolorowego pieprzu, docisnąć i piec jeszcze 15 minut. Pasztet podawać z ćwiką i piklami.