Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w pieprzu ze świeżymi ziołami"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 291
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 383
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 774
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 291
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 383
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 774
Składniki
Mięso umyj, ugotuj w małej ilości wody. Zmiel je z podsmażoną wątróbką dwukrotnie. Dodaj żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj kajzerki namoczone w wodzie, w której gotowało się mięso.
Pozostały wywar wlej do masy i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do mięsa i wymieszaj. Wyłóż mięso do wysypanej tartą bułką keksówki. Posyp je tartą bułką. Piecz w temperaturze 180 st. C około godziny.
Obsyp kolorowym pieprzem i piecz jeszcze 15 minut. Udekoruj ziołami.
RADA: Pasztet podawaj z domową ćwikłą i żurawiną.Źródło: Olivia