Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, smaczna przekąska lub dodatek do obiadu. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6329
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Seler i marchewki obrać, potem zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek poddusić na oleju. W misce połączyć wszystkie warzywa. Dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę warzywną przenieść do foremki. Piec w 180 st. C 60 minut. Kroić kilka godzin po upieczeniu, gdyż może się kruszyć. Ja dałam na całą noc do lodówki.