Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna, smaczna przekąska lub dodatek do obiadu. Polecam.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1049
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1049
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Seler i marchewki obrać, potem zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę i czosnek poddusić na oleju. W misce połączyć wszystkie warzywa. Dodać jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę warzywną przenieść do foremki. Piec w 180 st. C 60 minut. Kroić kilka godzin po upieczeniu, gdyż może się kruszyć. Ja dałam na całą noc do lodówki.