Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, smaczny :-)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Składniki
Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Oba składniki dusić na rozgrzanej margarynie stale mieszając (2 dag margaryny odłożyć). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagotować wodę dodając dodając łyżeczkę soli. Marchew oczyścić, umyć pokroić w krążki, wrzucić na gotującą się wodę - gotować 5-6 minut. Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Oddzielić białka od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy żółtka - nadal ubijamy, dodajemy mąkę, sól i pieprz, następnie drobno starty żółty ser- delikatnie mieszamy.
W formie wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową układać warstwami warzywa i grzyby. Na każdej warstwie rozłożyć masę serowo - jajeczną. Tak przygotowany pasztet wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w temperaturze 150-160°C. Chłodzić ok 8 godzin.
SMACZNEGO! :-)