Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu, smaczny :-)
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 10647
W jaki sposób przygotować piernik Magdy Gessler? Słynna restauratorka zwraca...
Odsłon: 2834
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3725
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 223
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3725
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 223
Składniki
Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Pieczarki umyć pokroić w plasterki. Oba składniki dusić na rozgrzanej margarynie stale mieszając (2 dag margaryny odłożyć). Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagotować wodę dodając dodając łyżeczkę soli. Marchew oczyścić, umyć pokroić w krążki, wrzucić na gotującą się wodę - gotować 5-6 minut. Po ugotowaniu przelać zimną wodą.
Oddzielić białka od żółtek, Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy żółtka - nadal ubijamy, dodajemy mąkę, sól i pieprz, następnie drobno starty żółty ser- delikatnie mieszamy.
W formie wyłożonej natłuszczoną folią aluminiową układać warstwami warzywa i grzyby. Na każdej warstwie rozłożyć masę serowo - jajeczną. Tak przygotowany pasztet wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok godziny w temperaturze 150-160°C. Chłodzić ok 8 godzin.
SMACZNEGO! :-)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Kiełbasa z łopatki wieprzowej do żurku.
Wędliny
Schab pieczony
Wędliny
Pieczony boczek
Wędliny
Mini kiełbaski wędzone w żurku wielkanocnym
Kiełbasa z łopatki wieprzowej do żurku.
Prosta w zrobieniu, smaczna kiełbasa wykonana z wieprzowej łopatki. Kiełbasa...
Odsłon: 1052
Schab pieczony
Intensywny w smaku, prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 793