Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet wiejski z soczewicy"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 218
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 263
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 218
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 263
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Składniki
Mięso i słoninę podsmaż, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Pieczarki usmaż na oliwie. Włóż do mięsa i chwilę podduś. Następnie wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej i odstaw.
Ugotowaną soczewicę, grzyby i mięso dwa razy przepuść przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z jajkami, przypraw gałką, cząbrem, majerankiem, solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Formę napełnij przygotowaną masą. Piecz około godziny w temperaturze 200° C. Podawaj na zimno lub gorąco z pikantnymi sosami.Źródło: Na żywo