Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką to świetna propozycja do świeżego chleba.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12949
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8057
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 320
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 109
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 739
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12949
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8057
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 320
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 109
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 739
Składniki
Warzywa myjemy i obieramy. Do garnka wkładamy mięsa, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryło mięsa i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy. Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą. Dokładnie wszystko mieszamy. Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą. Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Upieczone wystudzimy. Smacznego ;)