Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , aromatyczny pasztet z dodatkiem pomidorów suszonych. Przepis prosty i łatwy a pasztet pyszny . Polecam
keksówka, garnek, maszynka do mielenia mięsa, nóż, łyżka, praska do czosnku,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 163
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16152
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 77
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 190
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 701
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 163
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16152
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 77
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 190
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 701
Składniki
Do garnka z wodą obraną i umytą marchewkę, włożyć liście laurowe, ziele angielskie oraz jałowiec. Włożyć również oczyszczoną, umytą i pokrojoną w mniejsze kawałki łopatkę wieprzową ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania tak około 7 minut. dołożyć oczyszczoną wątróbkę oraz umyty świeży boczek. Bułki namoczyć w mleku lub wodzie. Ugotowane mięso, boczek oraz wątróbkę wyjąć na miskę , przestudzić , a nastepnie wszystko zmielić razem z namoczonymi odciśniętymi bułkami i ugotowaną marchewką z rosołu. Wszystko przełożyć do większej miski, dodać jajka, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Całość doprawić solą, pieprzem mielonym oraz gałką muszkatołową. Średniej wielkości keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć masę na pasztet wyrównując powierzchnię . Piec w 180 stopniach przez około 1,5 godziny. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić. Smacznego Rada; Gdyby masa była zbyt luźna dodać bułkę tartą, a gdyby była zbyt zbita wlać bulionu z gotowania mięsa.
Pasztet w przekroju gotowy do podania.