Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy pasztet do smarowania. Jest to smakołyk w tradycyjnym staropolskim stylu. Jeśli takie smarowidełko przełożycie do uroczych małych słoiczków to może być idealnym smacznym podarunkiem świątecznym dla najbliższych.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 75
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 659
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4368
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 75
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 659
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4368
Składniki
Obrane od kości mięso przekładamy do malaksera. Dodajemy masło. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kwiatem muszkatu. Dżem mieszamy z brandy. Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków na wierzch kładziemy warstwę gładkiego dżemu. Taki pasztet możemy przechowywać kilka dni w lodówce. Wyjmujemy na około 15 minut przed spożyciem, żeby pasztet nabrał temperatury pokojowej i łatwo się smarował.