Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy pasztet do smarowania. Jest to smakołyk w tradycyjnym staropolskim stylu. Jeśli takie smarowidełko przełożycie do uroczych małych słoiczków to może być idealnym smacznym podarunkiem świątecznym dla najbliższych.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9993
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9022
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6392
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9993
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9022
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6392
Składniki
Obrane od kości mięso przekładamy do malaksera. Dodajemy masło. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kwiatem muszkatu. Dżem mieszamy z brandy. Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków na wierzch kładziemy warstwę gładkiego dżemu. Taki pasztet możemy przechowywać kilka dni w lodówce. Wyjmujemy na około 15 minut przed spożyciem, żeby pasztet nabrał temperatury pokojowej i łatwo się smarował.