Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy pasztet do smarowania. Jest to smakołyk w tradycyjnym staropolskim stylu. Jeśli takie smarowidełko przełożycie do uroczych małych słoiczków to może być idealnym smacznym podarunkiem świątecznym dla najbliższych.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Składniki
Obrane od kości mięso przekładamy do malaksera. Dodajemy masło. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kwiatem muszkatu. Dżem mieszamy z brandy. Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków na wierzch kładziemy warstwę gładkiego dżemu. Taki pasztet możemy przechowywać kilka dni w lodówce. Wyjmujemy na około 15 minut przed spożyciem, żeby pasztet nabrał temperatury pokojowej i łatwo się smarował.