Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy pasztet do smarowania. Jest to smakołyk w tradycyjnym staropolskim stylu. Jeśli takie smarowidełko przełożycie do uroczych małych słoiczków to może być idealnym smacznym podarunkiem świątecznym dla najbliższych.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1251
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 261
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2259
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1251
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 261
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2259
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4345
Składniki
Obrane od kości mięso przekładamy do malaksera. Dodajemy masło. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kwiatem muszkatu. Dżem mieszamy z brandy. Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków na wierzch kładziemy warstwę gładkiego dżemu. Taki pasztet możemy przechowywać kilka dni w lodówce. Wyjmujemy na około 15 minut przed spożyciem, żeby pasztet nabrał temperatury pokojowej i łatwo się smarował.