Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pasztet z cukinii. Szybki, prosty do zrobienia i pyszny. Jest lekki a zarazem sycący. Najlepiej smakuje z kromką chleba, można serwować go także z miksem sałat. Jeśli lubicie pieczone warzywa na pewno spodoba Wam się ten przepis. Możecie bez wyrzutów sumienia pozwolić sobie na dokładkę, polecam!
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 186
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3857
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 186
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3857
Składniki
szklanka = 250 ml Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę. Cukinię umyć, osuszyć, obrać i razem z serem zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski z cukinią i serem wsypać bułkę tartą, kaszkę mannę. Wrzucić cebulę, wlać rozkłócone jajka i wlać olej. Dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami, jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Masę cukiniowo - serową przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C i piec około godziny. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do ostygnięcia, kroić w plastry. Smacznego!