Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim wpisie wspomniałam o gotującej się czerwonej fasolce na pasztet. Tak więc pasztet jest już gotów i po pierwszej degustacji :) Lubię te wegetariańskie pasztety za szybkość przygotowania i smak.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2725
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2725
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju. W trakcie smażenia dodaję wszystkie przyprawy poza pieprzem i solą. Jak cebulka będzie już szklista dodaję lekko posiekane śliwki i wlewam ocet oraz sos sojowy. Smażę razem od odparowania płynów. Cebulę ze śliwkami dodaję do fasolki i blenduję na jednolitą masę. Doprawiam solą i pieprzem. Można też jeszcze doprawić pozostałymi ziołami jeśli jest potrzeba. Jeśli pasztet wychodzi za gęsty można dodać oleju lub wody mineralnej i dokładnie wymieszać. Pasztet przekładam do słoiczków i trzymam w lodówce.