Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim wpisie wspomniałam o gotującej się czerwonej fasolce na pasztet. Tak więc pasztet jest już gotów i po pierwszej degustacji :) Lubię te wegetariańskie pasztety za szybkość przygotowania i smak.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1176
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 88
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3328
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1176
Składniki
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju. W trakcie smażenia dodaję wszystkie przyprawy poza pieprzem i solą. Jak cebulka będzie już szklista dodaję lekko posiekane śliwki i wlewam ocet oraz sos sojowy. Smażę razem od odparowania płynów. Cebulę ze śliwkami dodaję do fasolki i blenduję na jednolitą masę. Doprawiam solą i pieprzem. Można też jeszcze doprawić pozostałymi ziołami jeśli jest potrzeba. Jeśli pasztet wychodzi za gęsty można dodać oleju lub wody mineralnej i dokładnie wymieszać. Pasztet przekładam do słoiczków i trzymam w lodówce.