Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim wpisie wspomniałam o gotującej się czerwonej fasolce na pasztet. Tak więc pasztet jest już gotów i po pierwszej degustacji :) Lubię te wegetariańskie pasztety za szybkość przygotowania i smak.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju. W trakcie smażenia dodaję wszystkie przyprawy poza pieprzem i solą. Jak cebulka będzie już szklista dodaję lekko posiekane śliwki i wlewam ocet oraz sos sojowy. Smażę razem od odparowania płynów. Cebulę ze śliwkami dodaję do fasolki i blenduję na jednolitą masę. Doprawiam solą i pieprzem. Można też jeszcze doprawić pozostałymi ziołami jeśli jest potrzeba. Jeśli pasztet wychodzi za gęsty można dodać oleju lub wody mineralnej i dokładnie wymieszać. Pasztet przekładam do słoiczków i trzymam w lodówce.