Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim wpisie wspomniałam o gotującej się czerwonej fasolce na pasztet. Tak więc pasztet jest już gotów i po pierwszej degustacji :) Lubię te wegetariańskie pasztety za szybkość przygotowania i smak.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 973
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4761
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3271
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 973
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4761
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3271
Składniki
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju. W trakcie smażenia dodaję wszystkie przyprawy poza pieprzem i solą. Jak cebulka będzie już szklista dodaję lekko posiekane śliwki i wlewam ocet oraz sos sojowy. Smażę razem od odparowania płynów. Cebulę ze śliwkami dodaję do fasolki i blenduję na jednolitą masę. Doprawiam solą i pieprzem. Można też jeszcze doprawić pozostałymi ziołami jeśli jest potrzeba. Jeśli pasztet wychodzi za gęsty można dodać oleju lub wody mineralnej i dokładnie wymieszać. Pasztet przekładam do słoiczków i trzymam w lodówce.