Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poprzednim wpisie wspomniałam o gotującej się czerwonej fasolce na pasztet. Tak więc pasztet jest już gotów i po pierwszej degustacji :) Lubię te wegetariańskie pasztety za szybkość przygotowania i smak.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4419
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Składniki
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju. W trakcie smażenia dodaję wszystkie przyprawy poza pieprzem i solą. Jak cebulka będzie już szklista dodaję lekko posiekane śliwki i wlewam ocet oraz sos sojowy. Smażę razem od odparowania płynów. Cebulę ze śliwkami dodaję do fasolki i blenduję na jednolitą masę. Doprawiam solą i pieprzem. Można też jeszcze doprawić pozostałymi ziołami jeśli jest potrzeba. Jeśli pasztet wychodzi za gęsty można dodać oleju lub wody mineralnej i dokładnie wymieszać. Pasztet przekładam do słoiczków i trzymam w lodówce.