Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto ograniczyć jedzenie mięsa. Mąż uwielbia wszelkiej maści pasztety. Dlatego znalazłam alternatywę. Do zrobienia pasztetu użyłam czerwonej soczewicy oraz warzyw. Struktura pasztetu jest delikatna, dzięki czemu pasztet wychodzi przepyszny. Jeśli ktoś lubi może użyć zielonej lub innej ulubionej soczewicy. Znakomicie zastąpił pasztet mięsny. Polecam spróbować ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1614
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232029
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1614
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232029
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Składniki
Soczewicę należny namoczyć w wodzie przez ok 2 godziny. Warzywa obrać, włożyć do garnka wraz z przyprawami. Gdy lekko zmiękną dodać soczewicę. Całość posolić i ugotować do miękkości. Wystudzić.
Całość zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jaja, oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do foremki keksowej. Piec ok 40 minut w 180st C.