Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was dzisiaj ciekawy jesienny przepis z wykorzystaniem dyni i soczewicy konserwowej. Przed Wami pasztet we własnej osobie - bezglutenowe cudo, bez grama mąki, za to z dużą ilością smacznych warzyw i przypraw. Skusicie się? :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11451
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11451
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Składniki
Soczewicę przepłukujemy na sicie i odstawiamy do odsączenia. Cebulę, czosnek i imbir obieramy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek kroimy w paseczki, a imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Podsmażamy razem na maśle. Dynię myjemy, obieramy ze skóry, wydrążamy gniazdo nasienne z pestkami i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do podsmażonej cebuli i smażymy aż dynia zmięknie. Przyprawiamy solą, curry i posiekaną papryczką chilli. Odstawiamy na chwilę do lekkiego ostygnięcia. Dodajemy soczewicę i jajka. Dokładnie całość mieszamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30-35 minut. Smacznego! :)