Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z gęsiny"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 222
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 74
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 492
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 222
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 74
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 492
Składniki
W rondelku zagotuj wino i włóż do niego pokrojoną wątróbkę. Całość duś przez 6 minut. Następnie przełóż na talerz i przykryj folią. Gdy wystygnie, włóż ją do miksera, dodaj porto, brandy, pieprz, gałkę muszkatołową i sól.
Zmiksuj stopniowo, dodając połowę miękkiego masła. Gotowy pasztet rozłóż do kokilek i schłodź. Na wierzchu rozłóż posiekane zioła i zalej pozostałym masłem.Źródło: Na żywo