Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet zrobiony z wieprzowej golonki, serc i wątróbek z indyka. Pasztet za pasteryzowany w słoiczkach 350 ml.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8505
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6950
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327383
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8505
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6950
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4736
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327383
Składniki
Z wymytej golonki wycinamy kość, mięso ze skórą kroimy w większe kawałki. Serca płuczemy w zimnej wodzie. Mięso z golonki i serca zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 2 godziny. Po 90 minutach gotowania dodajemy marchew, korzeń pietruszki i cebulę przekrojoną na połowę.Ugotowane mięsa studzimy a w oddzielnym garnczku opłukane wątróbki zalewamy wrzącym wywarem i parzymy 20 minut. Wątróbki najlepiej pokroić w mniejsze kawałki. Suche bułki moczymy w pozostałym wywarze, namoczone odciskamy. Ostudzone mięsa, wątróbki i warzywa mielimy przez sito 2,5 mm. Do zmielonych składników dodajemy szklankę wywaru (250 ml) i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Wymieszany farsz dodatkowo rozdrabniamy jeszcze blenderem na papkę. Gotowym farszem napełniamy słoiczki. Słoiczki z pasztetem pasteryzujemy 40 minut w 100 stopniach Celsjusza, po 24 godzinach 30 minut w tej samej temperaturze. Ostudzone słoiczki przechowujemy w lodówce. Smacznego !!!