Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla sklepowych wędlin, zrobiony własnoręcznie smakuje wyśmienicie, polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 401
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 401
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Mięso ugotować w niewielkiej ilości wody, dodać ziele, liście, czosnek, pod koniec gotowania dodać wątróbkę, sól i pieprz. Mięso wyjąć, wywar przecedzić i w chłodnym namoczyć pokrojoną bułkę, którą razem z mięsem zmielić w maszynce, dodać jajka, sól, pieprz, gałkę, dokładnie wymieszać.
Gotowy pasztet przełożyć do foremek, piec ok 1 godz w 180", aż skórka się zrumieni. Po przestudzeniu można kroić w plastry, ale można też rozsmarować.
Moja uwaga-z tej ilości wyszły mi 3 foremki , każdy pasztet po upieczeniu ważył ok 1 kg. Naprawdę polecam:)