Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się jesienne chłody a wraz z nimi apetyt na pyszne pasztety.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
Do garnka dałam mięsa,warzywa i przyprawy i ugotowałam jak zwykły rosół. Wątróbka kacza nie "rozpływa" się tak jak kurza więc można ją gotować razem- rosół będzie klarowny. Po 1,5 h wszystko będzie mięciutkie. Rosół można wykorzystać jako bazę zupy- ja planuję pomidorówkę.
Użyłam także ugotowanych warzyw jak i skórę z nóżek- to jedyna tłusta rzecz w tym pasztecie- a musi być coś odrobinę tłustego.
Mięso przepuściłam dwa razy przez maszynkę do mielenia z drobnym oczkiem. Można doprawiać, dużo pieprzu, odrobina majeranku, gałki i suszonego czosnku i jeszcze sól do smaku. Używam kaszy manny jako czynnik scalający pasztet- nie dominuje w smaku tak jak bułka. Dolałam jeszcze niecałą szklankę wywaru z gotowania. Masę trzeba wymieszać i dodać dwa jaja i jeszcze raz wymieszać. Nakłada się do wysmarowanej tłuszczem formy , obsypaną bułka tartą- to jest porcja na keksówkę. Piekłam 1,h przykryty kawałkiem papieru do pieczenia i jeszcze 15 minut bez papieru - do zrumienienia.
Smacznego :)