Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z kabaczka z kaszą jaglaną"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i obficie przelewamy gorącą wodą. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek (można dodać łyżkę masła). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem nie dłużej niż 20 minut.
Kabaczek lub cukinię ze skórką, marchewki i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek, majeranek, kminek, żółtka, ugotowaną kaszę jaglaną. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę.
Z białek ubijamy sztywną pianę i ostrożnie dodajemy do masy. Mieszamy. Formę do pasztetów lub np. keksówkę natłuszczamy i prószymy bułką tartą. Napełniamy mieszanką i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180°C.
<strong>Czas przygotowania 75 minut. Cena jednej porcji około 2,30 zł.</strong>Źródło: Rewia