Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z kabaczka z kaszą jaglaną"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4020
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1750
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4020
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1750
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Składniki
Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i obficie przelewamy gorącą wodą. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek (można dodać łyżkę masła). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem nie dłużej niż 20 minut.
Kabaczek lub cukinię ze skórką, marchewki i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę, obrany czosnek, majeranek, kminek, żółtka, ugotowaną kaszę jaglaną. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę.
Z białek ubijamy sztywną pianę i ostrożnie dodajemy do masy. Mieszamy. Formę do pasztetów lub np. keksówkę natłuszczamy i prószymy bułką tartą. Napełniamy mieszanką i pieczemy około 60 minut w temperaturze 180°C.
<strong>Czas przygotowania 75 minut. Cena jednej porcji około 2,30 zł.</strong>Źródło: Rewia