Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z kaczki"
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10160
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41819
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4937
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45816
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10160
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41819
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4937
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45816
Składniki
Filety opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon.
Zanurz w marynacie wykonanej z porto, winiaku oraz soku z pomarańczy i otartej z niej skórki.
Wstaw mięso na noc do lodówki. Następnego dnia zmiksuj je z większą częścią słoniny (ok. 2/3), jajkiem i masłem. Dopraw całość solą i pieprzem.
Formę pasztetową wyłóż resztą słoniny, pokrojoną w cienkie plasterki i wypełnij masą z kaczki.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 70-80 minut. Podawaj z żurawiną.
Czas: 120 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV