Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z kaczki jeśli ktoś jeszcze nie robił polecam. Wszystkim smakuje, wyłączając mnie. Nie wiem dlaczego, ale wolę z kury lub królika.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 337
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 514
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 735
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 337
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 514
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 735
Składniki
Mięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla podlać wodą tak, by je przykryć. Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym farszem. Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 180 C.