Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy pasztet z królika z dodatkiem warzyw , idealny na świąteczny stół .
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 61
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3659
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 110
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 61
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3659
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 110
Składniki
Mięso z krolika podziel na kawałki , słoninę i podgardle również . Do garnka wlej wodę włóż mięso , dodaj obrane warzywa, ziele , pieprz liście laurowe, dodaj trochę soli i pieprzu Gotuj do miękkości .
W tym czasie podsmaż na oleju obraną i pokrojoną cebule. Czerstwe bułki namocz w mleku. Ugotowane mięso oddziel od kości.
Mięso , warzywa , cebule oraz namoczone bułki , przemiel dwa razy. Masę wymieszaj następnie dodaj żółtka a następnie białka ubite na sztywno.Dopraw do smaku przyprawami oraz solą i pieprzem.
Masę na pasztet z królika przełóż do dowolnej wielkości keksówek, lekko posmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Pieczemy około godziny w temperaturze 180 st.