Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty pasztet, który doskonale smakuje jako danie obiadowe z surówką lub dodatek do pieczywa. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.Prosty w przygotowaniu i smaczny.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 143
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 239
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 143
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 239
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonym wrzątku, odsączamy, wysypujemy z woreczka i odstawiamy do wystudzenia. Następnie kaszę miksujemy blenderem na gładką masę. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę, zblendowaną kaszę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Formę keksówkę natłuszczamy olejem i oprószamy bułką tartą. Masę przekładamy do formy i wierzch również oprószamy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 60 min.