Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny soczysty pasztet, który doskonale smakuje jako danie obiadowe z surówką lub dodatek do pieczywa. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.Prosty w przygotowaniu i smaczny.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonym wrzątku, odsączamy, wysypujemy z woreczka i odstawiamy do wystudzenia. Następnie kaszę miksujemy blenderem na gładką masę. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę, zblendowaną kaszę, wbijamy jajko i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Formę keksówkę natłuszczamy olejem i oprószamy bułką tartą. Masę przekładamy do formy i wierzch również oprószamy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 60 min.