Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z pieczarkami i serem"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10349
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2986
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2070
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10349
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2986
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2070
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
Składniki
Pieczarki pokrój na plasterki, podduś na oleju. Dodaj łyżkę masła, podsmaż. Ostudź. Szpinak podduś na maśle na osobnej patelni. Przypraw. Zetrzyj 2 łyżki sera, resztę pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso dobrze wyrób z pieczarkami, szpinakiem, startym i pokrojonym serem, szynką, bułką tartą i jajkiem. Wlej wino, wymieszaj, przypraw. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij mięsną masą. Piecz godzinę w temp. 190°C. Kwadrans przed końcem pasztet przykryj folią aluminiową, jeżeli zacznie się spiekać.Źródło: Chwila dla Ciebie