Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 870
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1771
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6292
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 870
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1771
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6292
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki posmarować lekko olejem i upiec w piekarniku nagrzanym na 190 st.C około 25-30 minut. Następnie wyjąć i wystudzić. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Zimną kaszę jaglaną, upieczony kalafior i ciecierzycę zmiksować wraz z przyprawiami. Potem dodać jajko oraz uprażone pestki słonecznika i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym na 190 stopni C 30 minut.