Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2268
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3332
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1380
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2268
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3332
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1380
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki posmarować lekko olejem i upiec w piekarniku nagrzanym na 190 st.C około 25-30 minut. Następnie wyjąć i wystudzić. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Zimną kaszę jaglaną, upieczony kalafior i ciecierzycę zmiksować wraz z przyprawiami. Potem dodać jajko oraz uprażone pestki słonecznika i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym na 190 stopni C 30 minut.