Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9882
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2521
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1662
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 613
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3784
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9882
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2521
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1662
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 613
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3784
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki posmarować lekko olejem i upiec w piekarniku nagrzanym na 190 st.C około 25-30 minut. Następnie wyjąć i wystudzić. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Zimną kaszę jaglaną, upieczony kalafior i ciecierzycę zmiksować wraz z przyprawiami. Potem dodać jajko oraz uprażone pestki słonecznika i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym na 190 stopni C 30 minut.