Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10147
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9208
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6562
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10147
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9208
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6562
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki posmarować lekko olejem i upiec w piekarniku nagrzanym na 190 st.C około 25-30 minut. Następnie wyjąć i wystudzić. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Zimną kaszę jaglaną, upieczony kalafior i ciecierzycę zmiksować wraz z przyprawiami. Potem dodać jajko oraz uprażone pestki słonecznika i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremki wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym na 190 stopni C 30 minut.