Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z piersi kaczki"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon. Ułóż je w salaterce i zalej marynatą. Przykryj i odstaw na noc do lodówki. Rozpuść masło. Słoninę włóż na 2 godziny do zamrażarki.
Następnie pokrój ją w cieniutkie plasterki. Marynatę z mięsem zmiksuj na gładko. Wbij jajka i stopniowo wlej stopione masło. Całość dopraw. Formę obłóż plasterkami słoniny i włóż masę.
Piecz w temperaturze 200° C przez 80 minut. Zostaw do ostygnięcia. Pasztet udekoruj listkami roszponki.Źródło: Na żywo