Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy gotuję rosół dla całej rodziny to cały gar:) no i dzieci już wiedzą że jutro będzie pomidorowa heh. Aby nic się nie zmarnowało warto z pozostałego mięsa podrobów i warzyw zrobić pasztet dobry na gorąco jak i na zimno do chlebusia. Żeby nie było że "jutro znów będzie pomidorowa.." ;)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 194
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 194
Składniki
- Na początek brudzimy sobie rączki. Obieramy kości, porcje rosołowe z mięsa. Dodajemy także podroby. -ugotowane warzywa wyławiamy i kroimy -dodajemy szczyptę majeranku, tymianku, papryki wędzonej, pieprz i soli wedle uznania gdyż rosół był wcześniej przyprawiany -smażymy grzybki (suszone oczywiście wcześniej moczymy) -trzemy dwie świeże marchewki Na razie wygląda niezaciekawie, ale smak zrekompensuje wszystko;)
Wszystko razem łączymy i miksujemy blenderem aż do uzyskania w miarę jednolitej masy. Na zdjęciu widać, że dodałam trochę kukurydzy konserwowej ..moje szkraby ją uwielbiają. Dodajemy 2 jajka i bułkę tartą. Jeśli masa okaże się za gęsta dodajemy trochę pozostałego rosołku:) Miksujemy
Przelewamy do krótkiej foremki. Pieczemy przez 1h/ 200C. Zależy to od piekarnika ja robiłam w termoobiegu. Można czas przedłużyć do 1,5h. Na koniec można posypać serem. Dobry na ciepło i zimno z lodówki:) Polecam